Monitor kalibrálás

MONITOR KALIBRÁLÁS

Mit jelent a kalibrálás?

A kalibráció a monitor fizikai és szoftveres beállításait jelenti (fényerő, kontraszt, színhőmérséklet, gamma, stb). A monitorkalibráció egy kimondottan erre a célra gyártott műszerrel – ún. koloriméterrel vagy spektrofotométerrel – végzett mérési és beállítási folyamat, melynek célja, hogy felmérjük az adott kijelző megjelenítési tulajdonságait  és ha kell, korrigáljuk azokat.

Miért fontos a monitor kalibrációja?

A nyomtató és monitorkép közötti különbség minimalizálásához, monitorunk kalibrálása szükséges. Ahhoz, hogy színhelyes környezetben dolgozhassunk, ez az első és legfontosabb teendő. A monitorok gyárilag nincsenek tökéletesen kalibrálva, ezért a professzionális munkához szükségünk lesz egy kalibráló eszközre és egy szakemberre.

Milyen eszközzel kalibrálunk?

Az Imprimernél a Datacolor monitorkalibráló család ötödik és egyben legújabb változatát használjuk. A Spyder 5 ELITE integrált, környezeti fénymérő szenzora folyamatosan méri a szoba megvilágitási helyzetét. Korlátlan gamma, fehérpont és szürke egyensúly beállítások biztosítják a teljes ellenőrzést a szín-munkafolyamaton.

Hol végezzük el a kalibrálást és mennyi időt vesz igénybe?

A kalibrálást belvárosi irodánkban végezzük el. A Spyder 5 ELITE integrált, környezeti fénymérő szenzora a kalibrálás során folyamatosan méri a környezet megvilágítási helyzetét és azonnal figyelmezteti önt, ha változást észlel. A kalibrációs folyamat 30-40 percet vesz igénybe monitoronként.

Mennyibe kerül mindez?

Egy monitor kalibrálása esetén 7000 Ft/monitor áron kalibrálunk. Több monitor egyidejű kalibrálása esetén kedvezményes árat számítunk fel.