Fókuszban a művész – Nagy Boglárka

Fókuszban a művész – Nagy Boglárka

“Egy olyan kortárs festőművész,
akit mindenképpen ismerned kell!”

Nagy Boglárka magyar művész, aki jelentős helyet foglal el napjaink művészeti palettáján. Rendszeres egyéni és csoportos kiállításai mellett magyar és nemzetközi aukciókon is jó leütéseket és sikeres eladásokat produkál, mint pl. a Sotheby’s London 2016-os ’20th Century Art – A different perspective’ aukcióján, ahol ‘Summer Love’ című alkotása kelt el olyan nevek mellett, mint Kassák Lajos, Szűcs Attila vagy Reigl Judit. Ugyanezen az aukción való sikeres szereplését megismételte 2019-ben ‘My name is White’ című képével. Első magyar festőművészként bekerült a LUMAS nemzetközi portfoliójába 2017-ben.

Délkelet-ázsiai és orientalista témájú alkotásait 2017-ben kezdte festeni számos rövidebb-hosszabb ott tett utazás hatására. A művek között megtalálhatóak Japán különleges kultúrájának lenyomatai, Kambodzsa és Tibet tiszta, mély szépsége, a buddhista szerzetesek békét és transzcendenciát hordozó egyedülléte, illetve a keleti filozófiák letisztultsága. A művész ezen művei a szabadságról, a lélek belső történéseiről és a nyugati fogyasztói kultúrától való eltávolodásról szólnak. Az alkotásokon nem csupán az ábrázolt téma, hanem a finom tónusú, lágy vonalvezetésű ecsetkezelés is fokozza a spirituális és bensőséges téma érzékletességét és a karakterek mélységének ábrázolását. 

Nagy Boglárka alkotómunkája a lélek utazásáról szól. Számára a festészet cselekedete egy olyan aktív meditatív állapot, melyen keresztül áttranszformálja a benne levő érzéseket és életének történéseit. 

Személyes fejlődése és lélekváltozása válik a befogadó számára láthatóvá munkáiban. Fő inspirációja az örök szépség és az emberi lélek. Művészete szívből fakad, az alkotás kreatív folyamatán keresztül keresi a transzcendentálissal való kapcsolódást és kelti életre a vásznon a lélek rezdüléseit.

Az im Galéria a művész legújabb és legkeresettebb művei közül kínál széles skálájú, sokszínű és izgalmas válogatást.

Nagy Boglárka
www.boglarkanagy.com